Mengandungi Sodium Klorida (98%) yg tinggi unsur-unsur toksin, logam berat dan kandungan mineral yg rendah!
Dr. Numada Isgimu, Presiden Composite Medical Association Japan mengatakan, "Sodium Klorida merupakan punca utama penyakit darah tinggi". Oleh itu, adalah amat bahaya jika garam buatan digunakan dengan banyak!
Garam Buluh - kaya dengan bahan mineral!
Dihasilkan berasaskan remedi tradisional rakyat Korea sejak 1300 tahun yg lalu. Ia mengandungi lebih daripada 70 jenis bahan-bahan mineral dan elemen mikro, merupakan makanan semulajadi dan tidak mengandungi sebarang elemen toksin!
Menurut Dr. Linus Pauling yang merupakan 2 kali Pemenang Anugerah Nobel, "Kekurangan mineral adalah punca bagi segala penyakit!".
Garam - Makanan Penting Manusia
Garam adalah bahan yang diperlukan oleh manusia untuk mengekalkan kehidupan, bukan sekadar bahan perisa makanan. Semua hidupan di bumi bergantung kepada garam untuk hidup. Keadaan ini juga menjelaskan sebab 3/4 muka bumi dikelilingi oleh laut.
Sekiranya manusia kekurangan garam untuk tempoh yang panjang, kita akan mengalami pening kepala, kekejangan otot, badan menjadi tidak berdaya, kehilangan air daripada badan (dehidrasi), kelumpuhan jantung dan lain-lain.
Keistimewaan Garam Buluh
- Kaya dengan elemen mikro dan bahan-bahan mineral - dapat mengimbangi kadar elemen mikro dan bahan-bahan mineral mengikut keperluan badan
- Merupakan makanan yang bersifat alkali - dapat mengekalkan keseimbangan pH bendalir badan (khususnya darah), dan susuk badan yang cenderung kepada beralkali.
- Mengalakkan metabolisme dan peredaran darah
- Dikenali sebagai makanan untuk menyahtoksin - daya resapan yang tinggi, dapat meneutralkan toksin dan menyahtoksin dengan cepat, seterusnya menyingkirkan toksin ke luar badan. Boleh diambil bersama pelbagai produk kesihatan, dapat meningkatkan kadar penyerapan terhadap produk kesihatan tersebut.
- Untuk kecantikan dan pencegahan penuaan - daya anti-pengoksidaan yang tinggi, dapat menyembuhkan sel-sel badan dan melancarkan fungsi-fungsi organ dalaman badan.
Garam buluh dapat membebaskan sinaran infra jarak jauh secara berterusan kerana ia dihasilkan dengan menggunakan cara yang unik iaitu pembakaran dengan suhu melebihi 1000 darjah celsius. Ia melalui satu proses di mana berubah daripada makanan biasa kepada makanan yang bertenaga tinggi.
Garam buluh memperkuatkan keupayaan molekul-molekul air dalam badan manusia di mana ia telah meningkatkan kualiti hidup manusia. Garam buluh amat berkesan dalam memperbaiki kadar metabolisme, menguatkan sistem imunisasi, menyingkirkan kekotoran dalam darah dan menguatkan keupayaan badan untuk meningkatkan pemulihan tisu.
For more info: www.e-smartgroupinternational.com and click Testimonials. Email: haomin796@yahoo.co.uk / handphone: +60126399276 Michael Hong
http://appgargle.com/haioputraheights10/
No comments:
Post a Comment